Artur Hanzel już po operacji ortopedycznej

9 stycznia 2018

Artur Hanzel od urodzenia jest niepełnosprawny. Urodził się z wadą stopy końsko-szpotawej oraz wiotkością mięśniowo-wiązadłową, która jest intensywnie i systematycznie rehabilitowana.  Stopa była wielokrotnie poddawana zabiegom operacyjnym. Ostatnia rekonstrukcja nogi miała miejsce w 2013 r., dzięki zabiegowi oraz wzmożonej rehabilitacji Artur miał możliwość samodzielnego poruszania się.

Obecnie nastąpiło pogorszenie, nawrót zniekształcenia w obrębie stopy. Skutkiem był brak możliwości samodzielnego poruszania się, wzmożony ból nóg, kręgosłupa oraz zniekształcenie sylwetki całego ciała. Jedyną szansą na poprawę stanu Artura była kolejna operacja ortopedyczna.
Dzięki pomocy naszej fundacji sfinansowaliśmy operację, która odbyła się początkiem grudnia 2017. Poniżej podziękowanie od rodziców:

Dziękujemy wszystkim Darczyńcom za wsparcie. Dzięki Państwa pomocy mogliśmy poddać operacji syna Artura. Zabieg odbył się 05.12.2017.w Poznaniu. Wyrażamy wielką wdzięczność za okazanie dobroć.
Małgorzata i Sławomir Hanzel