Administrator danych oświadcza, że przetwarza dane osobowe użytkowników zgodnie z RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE ) i innymi przepisami prawa oraz że stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane osobowe Użytkowników przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, utratą czy uszkodzeniem.

Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w celach statystycznych (anonimowych), dzięki którym Administrator może dowiedzieć się, w jaki sposób Użytkownicy korzystali ze strony internetowej oraz w celach marketingowych (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f RODO) przez okres 365 dni.

W zakresie danych osobowych przysługuje Tobie prawo:

1. dostępu do danych - zgodnie z art. 15 RODO;
    2. sprostowania danych, jeśli są nieprawidłowe - zgodnie z art. 16 RODO ;
    3. usunięcia danych jeśli np. gdy dane osobowe nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub w inny sposób przetwarzane bądź zgoda na ich przetwarzanie została cofnięta - zgodnie z art. 17 RODO;
    4. ograniczenia przetwarzania danych np. gdy kwestionuje Pan/Pani prawidłowość danych osobowych - na okres pozwalający Administratorowi sprawdzić prawidłowość tych danych - zgodnie z art. 18 RODO;
    5. przenoszenia danych – przeniesienia danych do innego administratora danych osobowych lub do Pana/Pani- w zakresie określonym w art. 20 RODO).

Z powyższych praw możesz skorzystać składając wniosek w siedzibie Administratora na adres 43-190 Mikołów, ul. Pszczyńska 25 lub przesyłając go mailem na adres fundacja@fundacjastonoga.pl .